onsdag 23 september 2009

Nybörjare

Att börja

Det finns många sätt att bli biodlare. En del kastar sig in i det utan att veta något och lär sig efter hand, en del vill gå brevid och lära sig. Båda sätten är lika rätt.
För att kunna ta väl hand om sina bin behöver man en del praktiska kunskaper. Om man även läser någon bok om biodling står man väl rustad när bina inte gör som man tänkt sig.
Vi använder bland annat vår föreningsbigård för utbildning av biodlare. Här kan du som är ny få hjälpa till att öppna kupor, leta efter drottningen, titta på larver och prova det praktiskta arbetet med honungen.
Vill du läsa på lite har vi gott om bilitteratur för utlåning.
När du sedan känner dig mogen att skaffa egna bin hjälper vi dig att få tag på (snälla) bin och kanske även kupor.

Vad kostar det?

Det beror helt på årstiden, mängden bin och på kupan. Ett ungefärligt pris på ett bisamhälle och kupa kan vara omkring 2000 kr. Sedan behöver man lite tillbehör som t.ex. slöja, rökpust och borste.

SBR

Som medlem i föreningen blir du automatiskt medlem i Sveriges Biodlares Riksförbund. Därigenom får du Bitidningen i brevlådan och som nybörjare får du rabatt på ett startpaket hos ett antal redskapsfirmor.

Hur?

Ta kontakt med någon i styrelsen och/eller hälsa på på en av våra tisdagsträffar. Vi träffas 18.30 under vår och sommar. Välkommen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar